Röntgensysteme

Oplossing voor kleine dieren


In de klassieke praktijk voor kleine dieren wordt ons beeldvormingssysteem meX+CR nog steeds zeer gewaardeerd vanwege de onklopbare prijs-prestatieverhouding. Dankzij de mogelijkheid tot wandmontage kan het systeem zelfs in de kleinste röntgenkamers worden gebruikt. Het optimum in digitale röntgen blijft echter de detector.

Als exclusieve partner van de LG-Elektronicagroep biedt meiVET u het complete aanbod van de modernste modellen. Vooral in de sector voor kleine dieren betekent onze meX+1717LGC digitalisering op grote schaal. Het heeft het grootst mogelijke beeldoppervlak van 43 x 43 cm voor comfortabele overzichtsbeelden en maakt indruk met een uitstekende beeldkwaliteit bij lage dosis.

Het haalt 4-5 lijnparen/mm volgens DIN 6868-150 (afhankelijk van het röntgensysteem) bij de acceptatietest in de humane geneeskunde. De intuïtieve meX+acquisitiesoftware blinkt uit door zijn snelle workflow en omvat alle relevante veterinaire metingen zoals HD-meting, hartmeting en nog veel meer. Daarnaast wordt een TKF-tafel met draagbare generator of ons volledig stationaire röntgensysteem ECOray400 Plus gebruikt als röntgenbron.

Gemengde Oplossing


In een gemengde praktijk is het belangrijk om flexibel te zijn. Het röntgenonderzoek moet in de stal net zo soepel verlopen als in de dierenartsenpraktijk. Onze LG-detector model meX+1417LGW is hiervoor het perfecte product. Zijn hybride functie maakt zowel bekabeld gebruik in de klein dieren praktijk als snoerloze batterijwerking voor eventueel mobiel gebruik mogelijk.

Het middelgrote detectorformaat van 35 x 43 cm is een praktisch compromis voor zowel paarden- als kleindierbeeldvorming. Twee meegeleverde oplaadbare batterijen garanderen een lange bedrijfstijd van in totaal 13 uur. Onze zelfontwikkelde meX+System-tas, met plaats voor detector met beschermhoes, notebook en toebehoren, dient als transportoplossing en kan worden gebruikt als mobiele werkplek.

Onze draagbare röntgengenerator meX+40BT is de perfecte aanvulling met een ideale combinatie van kracht en gewicht. De comfortabele batterijwerking maakt flexibel gebruik op het paard en in de klein dieren praktijk mogelijk op een van onze röntgentafels TKF-2 of TKF. Deze bieden een geschikte ophanging voor de generator en een 4-voudig zwevend tafelblad voor absolute vrijheid bij het positioneren van uw patiënten.

Paarden Oplossing


Onze ervaring heeft geleerd dat paardenartsen de voorkeur geven aan twee detectormodellen van verschillende grootte, afhankelijk van hun persoonlijke voorkeur. Voor degenen die de voorkeur geven aan een kleine, lichte en compacte oplossing, is ons meX+1012LGW model de juiste keuze. Met een gewicht van slechts 1,8 kg (inclusief batterij) ligt hij zeer goed in de hand.

De grotere broer meX+1417LGW daarentegen is met 2,75 kg iets zwaarder, maar biedt in vergelijking aanzienlijk groter actieve beeldoppervlak van 35 x 42,73 cm voor een beter overzicht van de beelden. Beide draadloze detectoren maken indruk door hun lage dosisbehoefte en uitstekende beeldkwaliteit. Zowel onze meX+Systeemtassen als onze gloednieuwe ontwikkeling meX+CombiRay kunnen als transportoplossingen worden beschouwd.

De optimale aanvulling op een draadloze detector is altijd een op batterijen werkende, draagbare röntgengenerator. Onze power seller meX+20BT lite staat hier al jaren bovenaan de lijst. Ook ons nieuwste model meX+AirRay, dat slechts 5,3 kg weegt, is een noviteit op het gebied van mobiele röntgenstralen. Stralingsbeschermingsproducten van Podoblock ronden ons portfolio op zinvolle wijze af. In het bijzonder het ultralichte röntgenschort "The Barrier Flex", dat u een betrouwbare bescherming biedt.

Tandheelkundige Oplossing


Sinds enkele jaren zijn ook röntgenfoto's van het gebit volledig doorgedrongen tot de dierenartsenpraktijk. Het aanbod voor professionele tandheelkundige behandeling, vooral voor katten, is gestaag gegroeid. Bij de keuze van de geschikte beeldvorming speelt de persoonlijke voorkeur van de dierenarts weer een doorslaggevende rol.

Onze scanner meX+dentX is de meest populaire oplossing voor het maken van tandheelkundige beelden. Door zijn compacte en ruimtebesparende ontwerp past hij zelfs in kleine ruimtes en is hij een nuttige aanvulling op elk conventioneel röntgensysteem. Beeldplaten worden in enkele seconden (tussen 4 en 7 sec) uitgelezen en omgezet in röntgenbeelden met hoge resolutie. Beeldplaatjes in verschillende maten maken de hoogst mogelijke flexibiliteit bij intra-oraal gebruik mogelijk.

De bijbehorende HeraDentVet software is gespecialiseerd in tandheelkundige beelden en is bovendien super eenvoudig in gebruik. Wie daarentegen de voorkeur geeft aan een volledig digitale sensor, kan met een gerust hart kiezen voor de meX+Dental DR. In vergelijking met het beeldplatensysteem is dit het voordeligere alternatief. Onze meX+DG 70 dient als tandheelkundige generator, als rolstatief of als muurbevestiging.